Udka kurczaka z grilla Eli

Udka kurczaka z grilla Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    5 sztuk
  • olej

    3/4 szklanki
  • sos sojowy

    8 łyżek
  • ocet ryżowy

    6 yżek
  • papryczki chilli z zalewy Tao Tao-posiekane

    2 sztuki
  • czosnek świeży-przeciśnięty przez praskę

    8 ząbków
  • pieprz cayune

    do smaku
  • trawa cytrynowa

    1 (z zalewy)
  • Grill - przyprawa klasyczna

    3 czubate łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty utrzepać trzepaczką.Umyte udka podzielić na dwie części(udka i pałki),zalać marynata i włożyć do lodówki na całą dobę.Wyjąć z marynaty i piec na gorącym ruszcie,co jakiś czas smarując marynatą przez 35-40 minut(zależy od grilla)Smacznego!.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat