Roladki z karkówki z nadzieniem z sera i pieczarek

Roladki z karkówki z nadzieniem z sera i pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    2 szt
  • jajko

    1 szr
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1/4 szt
  • papryka

    1/4 szt
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

  • tłuszcz do smażenia

  • ser biały

    200 (chudy)
  • karkówka

    3 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę rozbić trochę młotkiem.. tak by powstały prostokąty,
Przygotować nadzienie. Cebulę przysmażyć na odrobinie tluszczu razem z pieczarkami i papryką, dodać do sera, dodać jajko i przyprawy, wymieszać.. Nadziać plastry karkówki i spiąć wykałaczkami.
Posypać przyprawą do mięs i odstawić na ok 1 godzinę.
Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony obracając .. Podać z pomidorem , cebulką i sosem greckim Tzatziki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

radek305

20.10.2010 15:52
apetycznie wygłada i smacznie

katarzynka455

11.10.2010 11:54
ciekawie

PaniMISIOWA

06.10.2010 00:27
Piękne i apetyczne! POEZJA!!!

ZEWA

01.10.2010 11:00
zapomniałam dopisać białego, bo z żółtym robię

ZEWA

01.10.2010 10:59
z dodatkiem sera jeszcze nie robiłam do wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat