Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab w galarecie.

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

schab bez kości
80 dag
sól do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia

Dodatki

Żelatyna wieprzowa Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
pomidor
1 sztuka
mandarynki
2 sztuki
pietruszka zielona
1 pęczek
groszek konserwowy
1 puszka
brzoskwinie w puszce
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie.

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać i osuszyć. Posypać solą z obydwu stron , posypać świeżo zmielonym pieprzem i z jednej strony posypać papryką. W garnku rozgrzać tłuszcz (np. rama). Mięso wkładamy do garnka stroną posypaną papryką. Mięso smażymy do momentu uzyskania ładnego koloru. (można lekko poddusić mięso gdy już jest usmażone)
Krok 1 - Schab w galarecie. foto
2
Gdy mięso ostygnie, kroimy je w w plastry. (mi zawsze wychodzi na 2 półmiski).
Układamy na półmisku. Dodajemy kilka kawałków mandarynki, pokrojonego pomidora, pietruszki, groszku i brzoskwini. (oczywiście możecie użyć innych owoców i warzyw ;))
Następnie przygotowujemy żelatynę (taką z opakowania). Gdy żelatyna zaczyna gęstnieć zalewamy cały schab i wstawiamy do lodówki.
Smacznego!
Krok 2 - Schab w galarecie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 27.06.2014 09:19
oj bardzo dawno nie jadłam, a bardzo lubię
w mojej kuchni 27.06.2014 08:59
takie mięsko to chętnie zjem..
Krzysztof15 26.06.2014 21:34
palce lizac
agnieszka214 26.06.2014 19:43
miesko mniam
kasienka23 26.06.2014 19:08
lubię takie dania!
Silver Teaspoon 26.06.2014 16:51
fajny przepis
gosia561 26.06.2014 16:31
wyborne mięsko
molanka 26.06.2014 16:21
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak