Parówki w pierzynce

Parówki w pierzynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • parówki

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z solą. Mąkę, olej, żółtka, sól wymieszać, dodać wodę i zrobić gęste ciasto, białka delikatnie połączyć z ciastem. Parówki zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa1

31.05.2011 23:21
super

gusia1000

21.04.2011 00:21
Pycha.

Izabela28

17.11.2010 20:26
Pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat