Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
mięso mielone wieprzowe 1 kg
koperek 1 pęczek
cebula biała 2 szt
ryż 1 szklanka
kasza jęczmienna 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka + do panierowania
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy. Koperek siekamy Do miski przekładamy kapustę, dodajemy mięso, dodajemy koperek.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą  foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, Jedną podsmażamy na oleju. Dodajemy podsmażoną i surową cebulę,
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą  foto
3
Wsypujemy ryż,
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą  foto
4
Dodajemy kaszę jęczmienną
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą  foto
5
Następnie dodajemy kaszę mannę i mąkę ziemniaczaną.
Krok 5 - Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą  foto
6
Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wyrabiamy wszystko do połączenia składników.
Krok 6 - Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą  foto
7
Z masy formujemy gołąbki wielkości kotletów mielonych, obtaczamy je w kaszy mannie i smażymy do zarumienienia na oleju.
Krok 7 - Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą  foto
8
Usmażone gołąbki przekładamy do garnka do gotowania na parze i gotujemy przez około 70-80 minut. Podajemy z ketchupem bądź sosem i ziemniakami.
Krok 8 - Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.06.2014 14:04
bardzo lubię
Konczi 23.06.2014 18:08
Lubię takie gołąbki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak