Ryż po parysku

Ryż po parysku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    2 szt
  • żółty ser starty

    4 łyżki
  • margaryna

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • szynka

    5 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • liść laurowy

    1 szt
  • zielenina

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekać, szynkę pokroić w kostkę. Umyte pieczarki posiekać na małe kawałki. Wszystko to poddusić w tłuszczu, nie rumienić. Ryż ugotować w wodzie z kostką rosołową, dodać siekaną zieleninę i listek laurowy, sól i pieprz do smaku. Po ugotowaniu wszystko ze sobą wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, jeszcze raz przemieszać. Posypać na wierzchu żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

20.01.2013 11:35
bardzo smaczna potrawka

Katarzyna59

05.07.2012 19:51
smaczny

teresa18

03.04.2012 19:11
rewelacyjny

Rybciia

22.01.2012 15:30
super

IKrakowianka

18.11.2011 09:19
wygląda pięknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat