Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-śmietankowe ciasto
Kroki postępowania
Ciasto odstawiamy do chłodu by śmietanka zastygła.
jajko |
5 sztuk
|
cukier |
5 łyżek
|
mąka |
5 łyżek
|
proszek do pieczenia |
1 szczypta
|
olej |
1 łyżka
|
sól |
1 szczypta
|
truskawki |
1 kg
|
budyń waniliowy |
2 sztuki
|
galaretka truskawkowa |
2 sztuki
|
woda |
3/4 szklanki do rozp budyni
|
woda |
0,5 szklanki do truskawek
|
cukier |
2 łyżki do smaku
|
śmietana 30% |
0,5 litra
|
cukier puder |
1 łyżka
|
Żelatyna wieprzowa Prymat |
4 łyżeczki
|
woda |
1/3 szklanki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: