Kanapka z grillowanym schabem karkowym z pieczarkami i tartym serem oscypek

Kanapka z grillowanym schabem karkowym z pieczarkami i tartym serem oscypek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab karkowy

    800 g
  • bułka

    4 szt. (piwne)
  • pieczarki

    200 g
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
  • natka pietruszki

  • cebula

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • oscypek

    80 g (tarty)
  • szpinak

    100 g (świeży)
  • sałata radicchio

    1/2 główki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • majonez

    2 łyżki
  • masło roślinne

    40 g
  • ogórki małosolne

    4 szt. (obrane)
  • sól czosnkowa

  • pieprz czarny grubo mielony

Marynata

  • oliwa z oliwek

    100 ml
  • Karkówka klasyczna

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Umyty i osuszony schab pokroić na 4 kotlety, lekko je rozbić, zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z przyprawą do karkówki Prymat i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Pieczarki pokroić na cząstki, usmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a na końcu dodać suszoną Natkę pietruszki Prymat.
Szpinak i sałatę umyć, osuszyć i tuż przed podaniem połączyć z sosem czosnkowym przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty i grillować po około 6 minut z każdej ze stron.
Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, ułożyć na niej szpinak i sałatę radicchio. Na chrupiących sałatach umieścić soczystą karkówkę, a na niej usmażone pieczarki, krążki cebuli i tarty oscypek. Tak przygotowaną kanapkę podawać z obranymi ogórkami małosolnymi.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia7

04.09.2015 18:48
dzieło sztuki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat