Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowy kompot z goździkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
Goździki całe Prymat 5-6 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier
woda 1-2 l

Porada

Kompot z rabarbaru należy podawać schłodzony

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowy kompot z goździkami

Łodygi rabarbaru obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Wsypać do garnka, wlać wodę. Dodać goździki i gotować przez kilka minut. Następnie zdjąć z ognia, przestudzić dodać cukier waniliowy, doprawić do smaku cukrem lub miodem, wymieszać. Włożyć do lodówki i dokładnie schłodzić. Przelać do szklaneczek i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.06.2014 23:46
pychotka nie tylko do obiadu
w mojej kuchni 10.06.2014 17:38
smaczne orzeźwienie w upał..
lara 10.06.2014 16:03
idealny na ciepłe dni!
xxKatherinee 10.06.2014 15:55
na dzisiejszy upał jak znalazł :D
ben-ka 10.06.2014 15:24
Bardzo lubię kompocik z rabarbaru,teraz gotuję go często.
Bernadeta1 10.06.2014 12:31
pyszny kompot
pestka 10.06.2014 11:46
świetny napój na upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak