Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panna cotta z mleka sojowego z granitą szczawiową Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Panna cotta

mleko sojowe
500 ml
cukier
100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat
5 listków
Sklep Prymat

Granita szczawiowa

sok szczawiowy
600 ml
cukier
75 g
woda
75 g
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z mleka sojowego z granitą szczawiową Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Panna Cotta: mleko zagotować z cukrem, zdjąć z ognia i dodać uprzednio namoczoną żelatynę. Przelać do pojemniczków i schłodzić.
Granita szczawiowa: z cukru i wody przygotowujemy syrop prosty, wszystkie składniki mieszamy z sobą i mrozimy.
Panna cottę podawać z granitą szczawiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.06.2014 21:33
Wyglad mówi sam za siebie
Christopher 08.06.2014 22:32
Wygląda zjawiskowo,a smaki doskonałe.
migotka28 08.06.2014 22:29
wygląda wspaniale ciekawe jak smakuje szczególnie cieawi mnie ta granita
barbara11561 08.06.2014 22:06
niesamowity deserek:)
mufinka79 08.06.2014 18:45
Brak mi słów, by ocenić przepis - cudo!!!!
Grazyna0211 08.06.2014 17:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak