Przepis i sposób przygotowania na: Obwarzanki
Kroki postępowania
Wyjmować łyżką cedzakową i przekładać na blachę wyłożoną matą do pieczenia.
Smacznego!!!
mleko |
400 ml
|
drożdże |
40 g
|
cukier |
2 łyżeczki
|
mąka pszenna |
600 g
|
sól |
2 płaskie łyżeczki
|
żółtko jajek |
1 sztuka
|
woda |
700 ml
|
Dodatki: |
ziarna sól mak
|
jajko |
roztrzepane do posmarowania
|
Soda oczyszczona Prymat |
4 łyżeczki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: