Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada mięsna w cieście

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka
1 szt
cebula biała
2 szt
czosnek
1 ząbek
masło
2 łyżki
mięso mielone wieprzowe
40 dag
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1/4 łyzeczki
Sklep Prymat
jajko
2 szt
ciasto francuskie
30 dag
tymianek
1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna w cieście

Ciast rozmrozić pod przykryciem, aby nie pokryło się kropelkami wody. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Obrać cebulę i czosnek, pokroić w drobną kostkę i zeszklic na maśle.
Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek, jajko, musztardę i przyprawy. Dokladnie wymiezać i uformować wałek.
Ciasto rozwałkować i uformować roladę. Posmarować jajkiem i ponakłuwać widelcem. Piec w gorśącym piekarniku na złoty kolor przez 15 minut, później zmniejszyć temperaturę i piec przez 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 17.09.2010 06:19
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak