Przepis i sposób przygotowania na: WZ-tka
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać 2 łyżki cukru, nadal ubijać, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać.
Dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, wymieszać.
Wlać ciasto do wysmarowanej blach o wymiarach 32 x 26 cm.
Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut.
Wychłodzone ciasto przekroić na dwa blaty.
Wymieszać aromat cytrynowy z wodą, skropić ciasto.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić.
Śmietanę ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru, dodać sok cytrynowy.
Dodać żelatynę i jeszcze chwilę ubijać.
Śmietanę wyłożyć na jeden blat, nakryć drugim blatem.
Czekoladę połamać na kawałki włożyć do małego garnuszka, dolać mleko, podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady.
Polać wierzch ciasta, kroić w kwadraty.
SMACZNEGO!!!!!