Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie gołąbki z patelni (bez zawijania)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt młodej
mięso mielone 500 g
kasza pęczak 1 szkl ugotowanej
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie gołąbki z patelni (bez zawijania)

Kroki postępowania

1
Kapustę pokroić drobno lub poszatkować.
Krótko obgotować w lekko osolonej wodzie
Krok 1 - Szybkie gołąbki z patelni (bez zawijania) foto
2
W misce wymieszać mięso mielone, ugotowaną kaszę pęczak, kapustę, jajko, przyprawy, koncentrat i bułkę tartą na jednolitą masę.
W razie potrzeby dodać więcej bułki, żeby masa się nie rozpadała
Krok 2 - Szybkie gołąbki z patelni (bez zawijania) foto
3
Formować kotlety.
Panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 3 - Szybkie gołąbki z patelni (bez zawijania) foto
4
Podawać z ziemniakami i koperkiem.

SMACZNEGO!!!
Krok 4 - Szybkie gołąbki z patelni (bez zawijania) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

NIKA 17.07.2022 11:16
Jaki czas smażenia?
Doradca Smaku 22.07.2022 10:52
zależy od mocy palnika oraz ulubionego stopnia wysmażenia, powinno wystarczyć kilka minut :)
Bernadeta1 18.08.2014 17:26
uwielbiam gołąbki w każdej postaci
Katarzyna59 25.06.2014 21:20
bardzo apetyczne
pajbek 02.06.2014 12:37
Pyszne :-)
Habibi 02.06.2014 11:16
Uwielbiam takie "gołąbki" i bardzo często robię z różnymi dodatkami, aby smakowały za każdym razem inaczej. Idealne dla tych, którzy nie mogą się zabrać za klasyczne gołąbki w kapuście.
Noruas 02.06.2014 10:47
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak