Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

sos sojowy 2 łyżka
miód płynny 2 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet balsamiczny 1 łyżka
imbir starty 1 łyżeczka

Mięso

pałki z kurczaka 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Dokładnie myjemy mięso i oczyszczamy.
Przygotowujemy marynatę. Mieszamy ze sobą ocet balsamiczny, sos sojowy, sól, pieprz, miód, imbir.
Nacieramy kurczaka i odstawiamy go na 2-3 godziny do lodówki w zalewie z marynaty.
Krok 1 - Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka foto
2
Po zamarynowaniu mięsa układamy je na ruszcie.
Krok 2 - Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka foto
3
Grillujemy w zależności od płomienia do momentu, aż mięso się upiecze.
Smacznego :)
Krok 3 - Grillowane azjatyckie pałki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.05.2014 17:34
na pewno smaczne mięsko
w mojej kuchni 31.05.2014 17:33
takie jedzonko to lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak