Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kakao kakao

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko
200 ml
gorzkie kakao
2 łyżki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
białko
1
sól
szczypta
Sklep Prymat
cukier
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kakao kakao

Kakao z cukrem waniliowym mieszamy z małą ilością mleka na jednolitą czekoladową masę. Resztę mleka gotujemy. w czasie gdy mleko się gotuje ubijamy pianę z białka, + szczypta soli i usztywniamy cukrem. Masę czekoladową zalewamy gorącym mlekiem, dobrze mieszamy i na wierzch nakładamy dużą porcję piany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ladymoon
ladymoon 11.12.2011 19:42
ciekawe,ale slyszlam,ze lepsze jest gorzkie- takie pili Majowie czy Aztekowie :)
Ela15 25.03.2011 10:54
trochę za słodkie
marcia71 12.03.2011 09:22
ja nie słodzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak