Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki
2. Duże liście włoskiej kapusty umyć i zanurzyć we wrzącej wodzie.
3. Na każdy listek kapusty nałożyć farsz i zwinąć.
4. Przygotować formę, polać ją łyżką wody. Poukładać na gołąbki. Na gołąbki położyć wiórki masła (1 łyżka). Wstawić do piekarnika na 220 stopni na około 40 minut (aż gołąbki się zarumienią).
5. Sos z gołąbków, który powstał na formie odlać do garnka. Dodać łyżkę masła. Zagotować. Dodać kolejno: wodę, koncentrat, kostki rosołowe, wlać wodę wymieszaną z mąka. Dobrze wymieszać. Zagotować. Do garnka z przygotowanym sosem włożyć gołąbki. Garnek przykryć pokrywką. Gotować 5-10 minut na małym ogniu.