Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Omlet z opieńkami i cebulką

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne
10 dag -opieńki
jajko
3 sztuki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cebula
1,5 sztuki
mąka
1,5 łyżki
woda
2 łyżki
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z opieńkami i cebulką

Opieńki ugotować w lekko osolonej wodzie i wycedzić.Cebulkę pokroić w piórka i podsmażyć na maśle z opieńkami.Jajka roztrzepać z mąką, wodą i solą, wlać na podsmażone opieńki i cebulkę. Smażyć, aż jajka całkiem się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.02.2015 11:32
wygląda pysznie
mirosława4 25.05.2014 23:26
smaczne i pożywne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak