młoda kapustka

młoda kapustka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • kości wieprzowe

    0,5 kilograma
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • marchewka

    1 sztuka
  • ocet

    2 łyżki
  • woda

    1,5 litra
  • ziele angielskie

    4 ziarna
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • koperek

    0,5 pęczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - młoda kapustka
młodą kapustę kroimy
Krok 2 - młoda kapustka
koper siekamy
Krok 3 - młoda kapustka
gotujemy wodę oraz kości i marchewki oraz ziele angielskie i liść laurowy na gotujemy wywar
Krok 4 - młoda kapustka
gdy mięso będzie już łatwo odchodziło od kości wyjmujemy je z wywaru aby ostygły , a wkładamy do niego poszatkowaną kapustę
Krok 5 - młoda kapustka
gdy kości ostygną obieramy z nich mięso i kroimy drobno
Krok 6 - młoda kapustka
mięso dodajemy do kapusty
Krok 7 - młoda kapustka
następnie dodajemy koncentrat i wszystko dokładnie mieszamy, gotujemy chwilę
Krok 8 - młoda kapustka
dodajemy ocet
Krok 9 - młoda kapustka
doprawiamy cukrem, odrobiną soli i pieprzu
Krok 10 - młoda kapustka
na koniec dodajemy posiekany koper

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

26.05.2014 10:28
Nabrałam ochoty :-)

Gracer

26.05.2014 07:54
lubię takie kapustki

mirosława4

25.05.2014 23:24
bardzo lubię taką kapustkę

Sroczka

25.05.2014 22:51
Lubię taką kapustę.

Joannasz3190

25.05.2014 21:47
Lubię taką :)

Adamorek

25.05.2014 21:30
uwielbiam taką młodą

IlonaAlbertos

25.05.2014 21:21
Bardzo lubię taką kapustkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat