Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

CIASTO BIAŁE: Białka ubić na sztywną pianę,w trakcie ubijania wsypać cukier zmiksować na lśniącą masę dodać żółtka i wymieszać,wsypać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem.Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem dużej blaszki o wym 24/39 cm piec 25 minut w temp 160*c


Porada autora

Ciasto wychodzi mega wysokie ale takie właśnie ma być.Najlepiej kroić na drugi dzień gdy masa dobrze się schłodzi i stężeje.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    everay

    pięknie wygląda:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    takie ciasta lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niki22

    pyszny placek :) robię podobnie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pysznie się prezentuje :)
  • 0
    237120_kobieta_kolorowe_paznokcie_manicure_kubek
    Opublikowano

    Kuchenka

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    muszę spróbowaćuwielbiam wysokie ciasta
  • 0
    _mg_3416
    Opublikowano

    dagita

    Apetyczne ciacho :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wygląda na smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata92

    Wspaniałe ciasto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !