KOtleciki schabowe

KOtleciki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • czarna porzeczka

    1 szklanka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • przyprawa do mięs

  • jabłko

    1 sztuka
  • woda

    1/2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • mozarella

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy na cieniutkie kotleciki. Smażymy na patelni przez chwilkę po obu stronach. Przekładamy do większego garnka i posypujemy przyprawą do mięs.
Na patelni po smażeniu mięsa roztapiamy 1 łyzkę masła i smażymy pokrojone w plastry, obrane jabłko. Pozypujemy 1 łyżką cukru i 1 łyżką cynamonu.
Jabłka układamy w garnku na kotlecikach.
Do innego garnka wsypujemy porzeczki, resztę cukru i wodę. Dusimy 15-20 minut. Odcedzone owoce układamy na jabłkach a sos wlewamy na patelnię po mięsie i jabłkach, dodajemy resztę masła i jak zrobi się gładki sos, polewamy nim wszystkie składniki w garnku.
Posypujemy pokrojoną w drobną kosteczkę mozarella i dusimy do 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

02.10.2012 23:12
pycha

agogo2

30.08.2011 23:02
super

agogo2

30.08.2011 23:02
super

wedith1

26.02.2011 09:50
Z czarną porzeczką.....smaczne!

jolaxa

05.12.2010 07:53
mmmm

wedith1

29.11.2010 20:03
też myślę że smaczne:)

hastalavista

21.10.2010 17:32
ciekawe połączenie :)

annamariakowalczyk3

13.10.2010 20:29
muszę skorzystać z tego przepisu

damian22

11.10.2010 13:32
mmmm chyba zrobie dzisiaj na obiad :P

littlecookery

04.10.2010 19:16
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat