Sałatka z fasoli szparagowej

Sałatka z fasoli szparagowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    50 dag
  • cząber

    1 pęczek
  • jajko

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • ocet winny

    1,5 łyżki
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • łosoś wędzony

    75 gram
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę wrzucić do 1/2 litra wrzątku, dodać cząber i jajko.Gotować pod przykryciem. Cebulę pokroić w kostkę.
Fasolę ostudzić w zimnej wodzie. Cząber wyjąć. Cebulę ugotować w kilku łyżkach wody, dodać ocet, oliwę, sól i pieprz. Dodać do fasolki. Jajko i łososia pokroić w kostkę i dodać do sałatki.
Można ozdobić zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat