ZUPA BROKUŁOWA

ZUPA BROKUŁOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony kremowy

    1 kostka duża
  • natka pietruszki

    kilka liści
  • sól

    do smaku
  • marchewka

    1
  • cebula

    1/2
  • pietruszka

    1 mała
  • brokuły

    1 SZTUKA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy wywar z kostek rosołowych na 2 litrach wody. Odłączamy kilka kwiatów brokuł. Resztę miksujemy blenderem razem z serkiem topionym, marchewką, pietruszką, cebulą. Dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu. Pod koniec gotowania wrzucamy pozostałe kwiaty brokuła i doprawiamy do smaku. Siekamy natkę pietruszki i wrzucamy do gotującej się zupy.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

16.07.2011 09:02
pycha

cukiereczek

08.07.2011 17:21
mniam

Barbara55

08.06.2011 15:58
można zaryzykować

szajba2

05.06.2011 15:47
na pewno niesmaczna ta zupa

kielcok1

14.05.2011 19:44
gdybym lubił brokuły ...

kotlet

13.03.2011 23:25
bardzo smaczna i zdrowa

Magdalena80

14.02.2011 22:46
dobra i zdrowa

rakow2

10.02.2011 15:02
brokułów nie znoszę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat