Salceson

Salceson

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

1 szkl. mleka
3/4 szkl. cukru
250 g. margaryny
3 łyżki kakao
3 łyżki żelatyny
herbatniki (ciemne i jasne ) 35 - 40 dag.
dowolnie - rodzynki , orzechy ,płatki migdałowe i inne bakalie.

Wykonanie:
Mlekiem zalać żelatynę , spęcznieje trochę i zagotować! ,dodając margarynę ,cukier i kakao.W misce pokruszyć herbatniki , dodać bakalie i wlać do tego masę gorącą.Odstawić do lekkiego przestudzenia i wyłożyć do podłużnej foremki lub naczynia wyścielonego folią aluminiową, dobrze schłodzić. Pyszniutkie :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

andrzej10

09.11.2012 16:02
ciekawe

janek64

21.05.2012 14:29
Zawsze słyszałem o jednym salcesonie, ale jako deser na słodko, muszę kiedyś wypróbować :)

agata1722

01.09.2011 20:46
super

agata1722

01.09.2011 20:46
super

agata1722

01.09.2011 20:46
super

agata1722

01.09.2011 20:46
super

agata1722

01.09.2011 20:46
super

jasiek

11.07.2011 12:52
salceson na słodko:)

novita23

20.04.2011 15:51
fajne

mirosława4

01.01.2011 20:47
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat