zapiekanka z fasolą konserwową

zapiekanka z fasolą konserwową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • mięso mielone wieprzowe

    40 dag
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • słodka papryka Prymat

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • jajka

    4 sztuki
  • jogurt naturalny

    150 gram
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 kilograma
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę osączyć na sitku. Mięso przyprawić solą i pieprem, podsmażyć, jednocześnie rozdrabniając na mniejsze cz
ęści. Dodać przecier pomidorowy, sól, paprykę i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem. Ułożyć warstwę fasoli, na wierzch rozprowadzić mięso.
Piec w piekarniku około 15 minut.
Jajka wymieszać z jogurtem solą oraz pieprzem. Podlać potrawę i zapiekać aż jajko się zetnie.
Na koniec posypać suszonym tymiankiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat