Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki z baraniny

5.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina
60 dag
liście kapusty
10 szt
cebula
1 szt
przecier pomidorowy
1 szklanka
mąka
1 łyżeczka
ząbki czosnku
2 szt
tłuszcz do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z baraniny

Baraninę ugotować w wodzie z solą, zielem i listkiem laurowym. Gdy mięso będzie miękkie, pokroić na podłużne kawałki. Czosnek i cebulę podsmażyć na tłuszczu, rozłożyć mięso na liście kapusty, na każdy kawałek położyć trochę cebuli, zawinąć liście, ułożyć w naczyniu ze stopionym tłuszczem. Podlać minimalną ilością wywaru z baraniny, udusić. Do miękkich gołąbków dodać przecier pomidorowy, przyprawy i dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 26.08.2013 11:45
muszą być pyszne!
andzia123 05.03.2012 08:24
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 10.07.2011 11:35
fajny
agata1722
agata1722 02.11.2010 12:05
mniam; ambitny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak