Przepis i sposób przygotowania na: wiosenne danie jednogarnkowe z warzywami i kiełbasą
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i podmsmażyć kiełbasę pokrojoną w plastry na rumiano, następnie odłożyć
na papier ręcznikowy.W tym samym garnku podsmażyć cebulę, dodać cukinię, ziemniaki, marchew i pieczarki oraz pomidora
(ziemniaki pomidor obrany ze skórki pokrojone w kostkę, cukinię i marchew w pół plastry a pieczarki w ćwiartki. Całość wymieszać,
chwilę podsmażyć, a następnie wlać sherry i mieszać aż alkohol odparuję. Dodać musztardę, koncentrat
pomidorowy oraz wodę (1 szklankę). Całość dusić pod przykryciem od 15 min. Po upływie czasu doprawić solą, pieprzem,
papryką słodką. Dodać również podsmażoną kiełbasę oraz posiekany koper i natkę pietruszki. Chwilkę całość dusić
ok. 2 minut i podawać.
Smacznego!