Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pizza ziołowa Eli z tuńczykiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ąka pszenna
300 g
cukier
1/2 łyżeczki
drożdże świeże
50 g
olej roślinny
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
kukurydza konserwowa
1 puszka
cebula biała
2 sztuki
olej do smażenia
1 łyżka
majonez tradycyjny
3 łyżki
Bazylia suszona Prymat
2 szczypty
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
woda
1/2 (ciepła)
jajko
1 sztuka
tuńczyk
3 (w kawałkach)
oregano
2 szczypty
Sklep Prymat
ser gouda
200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ziołowa Eli z tuńczykiem

Do mąki dodać drożdże(świeże rozpuścić pazem z cukrem w wodzie),sól,cukier,czosnek,zioła,jajko i ciepłą wodę(tyle żeby powstało dość gęste ciasto)i wyrobić.Do ciasta dodać olej i jeszcze raz dobrze wyrobić.Przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Musi podwoić objętość.Cebulę pokroić w ćwierć krążki i zeszklić na oleju,dodać sól i pieprz..Tuńczyka i kukurydzę odsączyć na sitku(osobno).Majonez wymieszać z czosnkiem granulowanym.Ciasto przełożyć na blache wyłożoną pergaminem,posmarować majonezem czosnkowym,wyłożyć cebulę,lekko rozdrobnionego tuńczyka i kukurydzę.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posypać pizzę.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 07.05.2012 14:24
uwielbiam tuńczyka!
Bart 11.01.2011 23:45
smaczności
Bart 11.01.2011 23:45
smaczności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak