Chłodnik czerwony

Chłodnik czerwony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • koper zielony

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • kwasek cytrynowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte buraki ugotować w skórkach, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce z największymi otworami. Zalać 3 szklankami wody, dodać cebulę, sól, cukier do smaku, zakwasić, zagotować i odstawić na co najmniej 2 godziny. Zimny wywar odcedzić. Dodać pokrojony w cienkie plasterki ogórek, koper. Podawać zimny z pasztecikami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

02.01.2014 18:22
Smakowity.

jeta72

09.06.2012 19:23
uwielbiam!!!

Iwona51

08.12.2011 09:26
fajny

Monika193

18.10.2010 10:39
z chęcią wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat