Naleśniki z serem i rodzynkami

Naleśniki z serem i rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajka

    3 szt
  • mleko

    1/4 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    10 g
  • cukier

    0,5 szklanki
  • rodzynki

    15 dag
  • śmietana

    6 łyżek
  • rum

    5 ml
  • sól

    do smaku
  • twaróg

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, soli, mleka i wody przygotować ciasto naleśnikowe. Na patelni usmażyć naleśniki. Utrzeć ser dodając do niego cukier, cukier waniliowy, rum, rodzynki i 2 łyżki śmietany. Usmażone posmarować twarogiem, zwinąć w rulony i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Naleśniki polać śmietaną, zapiekać około 15 minut w temp 180 stopni. Naleśniki można dodatkowo posypać rodzynkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

01.10.2013 09:45
robię często naleśniki z serem, ale jeszcze nigdy nie dodawałam rodzynek:)

IlonaAlbertos

01.06.2012 19:50
Wyglądają wspaniale. Uwielbiam naleśniki.

zuzanna_z

17.05.2012 12:28
lubie

Motorek

11.05.2012 08:56
pycha

Motorek

11.05.2012 08:56
pycha

Iwusia

31.01.2012 23:06
pychotka :)

Monika193

16.11.2011 18:57
pycha

Agnik

19.09.2011 13:16
ma moc

edyta44

28.02.2011 10:08
w3ygladaa apetycznie

MAR3STA

06.02.2011 17:25
przysmak mojego męża;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat