Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    4 szt
  • żelatyna

    0,01 kg
  • cukier

    200 g
  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, ugotować w małej ilości wody, przetrzeć przez sito i dodać cukier.
Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody i wymieszać z przetartymi jabłkami.
Gdy masa ostygnie i zacznie gęstnieć, wymieszać z ubitą pianą i odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia56

08.12.2011 22:44
z białkami nie robiłam...

gusia1000

24.03.2011 18:27
Dobry.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat