Składniki:
ciasto
mąka pszenna |
3 szklanki
|
margaryna |
20 dag
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka czubata
|
cukier |
0,5 szklanki
|
żółtko jajek |
5 sztuk
|
śmietana kwaśna |
1-2 łyżki
|
beza
białko |
5 sztuk
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
ocet |
0,5 łyżeczki
|
cukier puder |
1,5 szklanki
|
sól |
1 szczypta
|
masa
mleko 3,2% |
500 ml
|
mąka ziemniaczana |
3 łyżki
|
mąka pszenna |
3 łyżki
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
cukier |
3 łyżki
|
cukier puder |
do smaku
|
cukier waniliowy |
1 opakowanie
|
masło |
25 dag
|
aromat migdałowy |
kilka kropel
|
dodatkowo
płatki migdałowe |
15 dag
|
dżem porzeczkowy |
1 słoiczek
|