Ciasto Eli z rabarbarem

Ciasto Eli z rabarbarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    1 szklanka
  • rabarbar

    1 kg
  • cukier

    4 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • kisiel wiśniowy

    2 sztuki
  • białko

    5 kilka szt.
  • żółtka

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z margaryny,mąki,cukru pudru,żółtek i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto.1/3 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę.Rabarbar obrać,pokroić na kawałki,przesmażyć z cukrem i ostudzić.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suche kisiele i dalej ubijać.Ciasto nakłuć widelcem,posypac bułką tarta,wyłożyć rabarbar,ubitą pianę z kisielem i na wierzch potrzeć ciasto z zamrażalnika.Piec około 45 minut w temp.180 stopni C.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

02.03.2012 21:07
Warto wypróbować

bercik1

12.12.2011 23:47
Moje ulubione.

Sarenka

19.05.2011 18:49
Ciasto na czasie - wyglada bardzo apetycznie :)

Sarenka

19.05.2011 18:49
Ciasto na czasie - wyglada bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat