Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Knedle z manny

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna
400 g
mleko
1,20 l
jajko
4 szt
mąka ziemniaczana
250 g
twaróg
500 g
mąka
0,08 kg
margaryna
100 g
cukier
250 g
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z manny

Na gotujące mleko wsypać kaszę, mieszając ugotować tak, aby się rozkleiła.
Ostudzić.
Ser zemleć w maszynce.
Żółtka utrzeć z połową tłuszczu, dodać ugotowaną kaszę oraz ser i starannie wymieszać.
Białka ubić na pianę i dodać do masy.

Formować knedle, obtaczać je w mące i wkładać na wrzącą wodę.
Kiedy knedle wypłyną na powierzchnię, wyjmować ostrożnie cedzakiem.
Przed podaniem polać tłuszczem i posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.03.2011 13:30
Pod mój smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak