Pasta kanapkowa z jajek i musztardy

Pasta kanapkowa z jajek i musztardy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    25 dag
  • pieprz biały Prymat

  • sól do smaku

  • szczypiorek

    1 pęczek
  • jajka

    10 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy. Następnie ścieramy je na tarce jarzynowej. dodajemy pokruszony ser. Lekko mieszamy . Dodajemy majonez i musztardę. Mieszamy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy umyty i posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystko ponownie i wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny. Pastę podajemy zimna do kanapek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

30.04.2014 16:13
Lubię pasty jajeczne :-)

ada.la

29.04.2014 08:48
ciekawy smak

Milka100

29.04.2014 07:05
lubię taką pastę

Noruas

28.04.2014 22:33
Smakowity przepis na pastę

Smaczna_B

28.04.2014 19:32
aż mi zachciało się jeść:) bardzo lubię takie jajeczne past , fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat