Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa z włoszczyzną zmiksowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
kości schabowe 1 kg
woda 4 litry
przecier pomidorowy 200 gram
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 łyżeczka
makaron nitki 150 gram
natka pietruszki 1/2 pęczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa z włoszczyzną zmiksowana

- wlać wodę,włożyć opłukane kości i gotować je aż będzie mięso odchodzić od kości
- pod koniec gotowania kości dodać obraną włoszczyznę pokrojoną na kawałki
- kości wyjąć z garnka i jak ostygną to je obrać i użyć np. do farszu czy zapiekanki
- do wywaru z włoszczyzną dodać przecier pomidorowy, czosnek,kucharka,pieprz i zagotować
- blenderem zmiksować wywar i do zmiksowanego wsypać makaron nitki i gotować z 5 minut
- dodać drobno posiekaną drobniutko pietruszkę
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 07.09.2014 23:45
lubię taką
gosia56 01.05.2014 10:30
Moja ulubiona ;)
Kejti 25.04.2014 22:29
Fajna zupka :-)
Bernadeta1 24.04.2014 19:39
smaczna zupka
jowant 23.04.2014 21:33
bardzo lubię pomidorówki i już mam ochotę znowu :)
Czyki 23.04.2014 20:06
Idealna dla dzieci, zwłaszcza tych niejadków:) super pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak