Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
fasolka szparagowa 40 dag
cebula 2
sól
pieprz
ząbek czosnku 2
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 szczypta
olej sezamowy 2 łyżki
ocet winny 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

Fasolkę i ziemniaki myjemy, gotujemy osobno w osolenj wodzie do miękkości. Ziemnianki obieramy i kroimy w plasterki. Fasolkę kroimy w mniejsze kawałki. Obieramy cebulę i czosnek. Szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy ziemniaki i fasolkę, chwilę razem smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem.Odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy sok z cytryny, olej sezamowy, ocet, cukier i natkę pietruszki. Polewamy sałatkę. Ewentualnie ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Ozdabiamy natką i odstawiamy na min godz do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.04.2014 17:36
super połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak