Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTY CHRZAN

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan 300 g
śmietana 12% 5 łyżek
sok z cytryny
cukier 1 łyzka
sól do smaku

Porada

Ja użyłam chrzanu z mojej działki .Domowy jest najlepszy , bez chemii .

Przepis i sposób przygotowania na: TARTY CHRZAN

Kłącza chrzanu myjemy dokładnie i dokładnie oczyszczamy . Ucinamy liście . Skrzybiemy nożem , odcinamy wszystkie brzydkie części . Wkładamy do dużej miski z wodą .Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni . Chrzan ścieramy na tarce o drobnych oczkach jak na placki kartoflane . Chrzan solimy do smaku . Wyciskamy sok z cytryny , polewamy chrzan , aby nie ściemniał . Wsypujemy łyżkę cukru . Dodajemy śmietany . Wszystko razem mieszamy . Gotowy chrzan przekładamy do słoiczka , zakręcamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak