Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 100 gram
papryka konserwowa 3 kawałki
kalafior 100 gram
bagietka 1/2 sztuki
ketchup łagodny 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Z bagietki wyciąć ( wyjąć) miękisz. Kalafior ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić i odcisnąć.
Krok 1 - Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego foto
2
Mięso zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski. Do blendera dodać kalafior i także zmiksować go. Paprykę odsączyć z zalewy, obrać ze skórki i także zmiksować w blenderze. Dodać do miski z mięsem. Doprawić solą, pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek oraz ketchup.
Krok 2 - Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego foto
3
Wymieszać. Przygotowaną pastą napełnić bagietkę.
Krok 3 - Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego foto
4
Zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć z foli i pokroić na kromki. Smacznego!
Krok 4 - Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 17.06.2017 22:49
Wygląda pięknie
DorotaZ 10.04.2014 16:58
Smakowita przekąska:)
caralajna 10.04.2014 12:23
ciekawy pomysł
halina17 10.04.2014 09:48
Dobry pomysł.
monikaT83 10.04.2014 09:23
dziękuję za miłe słowa:) szczególnie za te odnośnie zdjęć:)
malaczarna23 10.04.2014 08:55
bardzo fajny pomysł ;)
PaniMISIOWA 10.04.2014 07:37
fajny pomysł
Magula 09.04.2014 22:16
Lubię takie wynalazki
Pyszota 09.04.2014 21:07
oryginalny pomysł
patryska76 09.04.2014 20:47
Piękne zdjęcia potrawy! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak