Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z gulaszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

FARSZ

kasza jęczmienna perłowa 2 szklanki
kostka rosołowa 1 sztuka
woda 3 szklanki
sól 1 łyżeczka

SOS

margaryna 1/3 kostki
cebulka pół sztuki
łopatka wieprzowa 60 dag
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

Porada

Sos należy zagęścić wymieszaną mąką w 1,5 szklanki wody.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z gulaszem

Kroki postępowania

1
Margarynę dać do garnka i podpalić. Do rozpuszczonej margaryny, dodać pokrojona w kostkę cebulę.
Krok 1 - Kasza z gulaszem  foto
2
Gdy cebulka się zrumieni, dodać pokrojone w kostkę mięso, posolić i smażyć.
Krok 2 - Kasza z gulaszem  foto
3
Zalać wodą. Gdy mięso będzie miękkie, zagęścić mąką. Zagotować i przyprawić.
Krok 3 - Kasza z gulaszem  foto
4
Kaszę wsypać do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając.
Krok 4 - Kasza z gulaszem  foto
5
Na talerz wyłożyć kaszę i zalać przygotowanym wcześniej sosem. posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Kasza z gulaszem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak