Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w warzywach i pieczarkach
Kroki postępowania
Pierś z kurczaka kroimy w niezbyt grube paski. Dodajemy do nich przyprawę do gyrosa, sól i pieprz czarny mielony do smaku. Dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. W tym czasie mięso ładnie przejdzie przyprawami. Olej rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim kurczaka.
W garnku zagotowujemy wodę z przyprawami i pokrojoną w kostkę marchewką, podsmażonego kurczaka przekładamy do garnka.
Cebulę i pora kroimy w paski. Podduszamy je na oleju delikatnie soląc i dodajemy do kurczaka. Pieczarki oczyszczamy- jeśli są małe i ładne, nie musimy obierać ich kapeluszy. Kroimy je w plasterki i podduszamy na patelni, następnie dodajemy do kurczaka. Dodajemy również pokrojoną w paski paprykę.