sałatka z roszponki gruszki i orzechów włoskich

sałatka z roszponki gruszki i orzechów włoskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    100 gram
  • gruszki

    1 średnia
  • orzechy włoskie

    garść
  • ocet winny

    2-3 łyżki
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • oliwa

    opcja
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roszponkę opłukać i oczyścić z korzonków. Osuszyć.
Gruszkę obrać ze skórki jeśli jest twarda, przeciąć na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne, a na końcu pokroić na cienkie plastry lub w kostkę.
Orzechy obrać ze skorupki i pokroić na mniejsze części. Kupne obrane lepiej podprażyć na patelni. Składniki sałatki skropić octem, oliwą, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Od razu serwować.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EmciaPichci

10.09.2014 07:50
lekka i orzeźwiająca :)

Katarzyna/kate1980

12.04.2014 20:27
bardzo fajne połączenie składników

mirosława4

11.04.2014 16:47
zdrowo i smacznie

Granita

08.04.2014 15:48
prezentuje się fenomenalnie

kloruś

01.04.2014 10:48
szybki przepis i bardzo apetyczna sałatka. Super :)

Krystyna32

01.04.2014 07:52
apetyczna sałatka

magduś83

31.03.2014 23:33
lekka i smacznie wygląda :)

Kejti

31.03.2014 21:10
Zrobię taką :-)

luna76

31.03.2014 20:05
świetny przepis na zdrową sałatkę :)

Renata9

31.03.2014 19:35
bardzo smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat