Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kawowe z kremem Milky Way
W jednym naczyniu wymieszać przesianą mąkę, kakao, kawę rozpuszczalną, proszek do pieczenia i sodę.
W drugim naczyniu roztrzepać jajka, dodać mleko, cukier, likier kawowy oraz roztopioną w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i lekko przestudzoną czekoladę. Wymieszać rózgą kuchenną. Dodać suche składniki i wymieszać rózgą kuchenną/trzepaczką tylko do połączenia się składników.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić je ciastem, pozostawiając około 1 cm wolnego od górnego brzegu papilotki.
Piec w temperaturze 170°C przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce.
Krem:
Wieczór wcześniej śmietanę kremówkę przelać do garnuszka z grubym dnem, dodać do niej pokrojone na mniejsze kawałki batoniki. Podgrzewać do rozpuszczenia batoników, od czasu do czasu mieszając. Nie dopuścić do zagotowania! Jeśli batoniki całkowicie się nie rozpuszczą, wystarczy całość przecedzić przez sitko a pozostałości batoników przetrzeć. Masę wystudzić i włożyć do lodówki na całą noc.
Przed samą dekoracją babeczek wyjąć z lodówki zimną masę i serek mascarpone. Ubić razem do otrzymania gęstego kremu ( uważać aby ubijanie nie trwało zbyt długo, gdyż krem może się zwarzyć ).
Ubity krem umieścić w rękawie cukierniczym i udekorować babeczki.
Smacznego :)