Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

5.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z halibuta
250 g
cukinia
1 szt.
por
1 szt.
marchew
1 szt.
pomidory
2 szt.
rzodkiewki
1 pęczek
buraki
4 szt.
cytryny
1/2 szt.
olej orzechowy
50 ml
Kolendra cała Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie

Kroki postępowania

1
Pory kroimy w cieniutkie paseczki. Marchewkę, cukinię, rzodkiewkę, buraczki ścieramy na specjalnej tarce najpierw na cieniutkie plasterki a następnie siekamy w drobniutkie paseczki. Wszystkie warzywa – oprócz buraczków – mieszamy ze sobą w misce i zalewamy zimną wodą.
Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie foto
2
Filet halibuta porcjujemy. Pomidory kroimy w plastry posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej pomidory chwilę z każdej strony.
Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie foto
3
Rybę doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Zdejmujemy pomidory z patelni i na tej samej patelni dolewamy odrobinę oleju i smażymy na nim rybę. Warzywa wyjmujemy z wody, przekładamy do miski. Polewamy olejem orzechowym.
Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie foto
4
Doprawiamy solą, sokiem z cytryny, kolendrą całą i ziołami prowansalskimi. Dodajemy paseczki buraków do sałatki i mieszamy.
Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie foto
5
Na koniec smażenia ryby do patelni wkładamy na chwilę plastry pomidorów aby je podgrzać, następnie wyjmujemy pomidory i rybę na talerz na to układamy sałatkę warzywną.
Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 48: Mix warzywny na halibucie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 04.02.2017 12:37
świetny pomysł na lekkie i smaczne danie :)
Kolorowy Garnek 14.01.2017 08:21
Rewelacja !!!
IZABELA29 13.11.2016 19:52
Super danie
endzi
endzi 02.02.2016 14:27
Musze koniecznie wypróbować ten przepis!
strzelec02 21.08.2015 16:58
Ładnie wygląda.
agaK. 09.07.2015 18:41
Fajne, im prostsze danie tym lepsze i trudniej o pomyłkę przy przyrządzaniu.
Czarnula666 13.02.2015 15:58
wygląda smacznie :-)
jagoda5913 05.01.2015 08:42
Takie uwielbiam
luna76 31.03.2014 12:36
Rewelacyjnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak