Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z indyka 400 g

Marynata

olej rzepakowy 1/2 szklanki
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka

Warzywa

papryka czerwona 1 szt. (pokrojona w paski)
papryka żółta 1 szt. (pokrojona w paski)
pieczarki 6 szt. (obrane,plastry)
cebula czerwona 1 szt (piórka)
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt. (posiekany)
czosnek 3 ząbki (pokrojone)
olej rzepakowy (do smażenia)
przyprawa kebab- gyros Prymat (do smaku)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Pieprz czarny mielony Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni

Kroki postępowania

1
Umytą i oczyszczoną pierś z indyka pokroić w paseczki i zalać marynatą przygotowaną poprzez wymieszanie przyprawy kebab-gyros z olejem i musztardą. Odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni foto
2
Następnie indyka usmażyć na rozgrzanej patelni, przełożyć na talerz.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni foto
3
Na tej samej patelni podsmażyć warzywa, dodając przyprawy. Indyka połączyć z warzywami, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z grzankami lub kaszą jaglaną.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni foto
4
Danie posypujemy świeżo siekanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 17. Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak