Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe batoniki musli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki kukurydziane 1 szklanka
otręby pszenne 1 szklanka
otręby żytnie 1 szklanka
pestki dyni 1/2 szklanki
nasiona sezamu 1/2 szklanki
słonecznik łuskany 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
śliwek suszonych 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
mleko skondensowane niesłodzone 500 ml
Polewa:
masło 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
mleko 2% 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe batoniki musli

Wszystkie składniki wsypuję do miski i mieszam ze sobą. Wlewam mleko skondensowane, wymieszam i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150'C na 50 min. po tym czasie wyjmuję, studzę i polewam polewą czekoladową, którą wcześniej podgrzewam do połączenia się składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cynowa_Beata 11.03.2014 11:57
Mniam uwielbiam wszystko co domowe, a szczególnie gdy mogę zabrać to do torebki:)
Mira85 11.03.2014 08:57
smaczne na deser
Aleksandra/Olcia 11.03.2014 08:51
mniam mniam
patryska76 11.03.2014 08:50
Świetny pomysł! ;-)
Wiesława1 11.03.2014 08:42
super deser
agnieszka214 11.03.2014 08:41
bardzo zdrowy
Paolcia 11.03.2014 08:32
to cos dla mnie :)
Janina 11.03.2014 08:02
Świetny pomysł na słodkości;)
norweska20 11.03.2014 07:57
fajny pomysł na batoniki
Patriszja
Patriszja 11.03.2014 07:49
Jejku same pożywne składniki! :) Jak widać słodkości mogą być i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak