Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny gulasz drobiowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
marchew 1 - 2 szt.
cebula 1 szt.
seler kawałek
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tabasco do smaku
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz drobiowy

Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę i obtoczyć w mące pszennej, następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do większego garnka/rondla.

Na patelni, na której smażył się kurczak, zeszklić pokrojoną w półplasterki cebulę. Dodać do mięsa.

Marchewkę pokroić w talarki, selera w niedużą kostkę. Dorzucić do garnka z kurczakiem i cebulą. Podlać wodą, lekko posolić, dodać przyprawę do mięs, słodką paprykę i dusić do miękkości mięsa i warzyw - a właściwie sprawdzać tylko warzywa, gdyż mięso drobiowe jak wiadomo mięknie szybko.

Gdy warzywa już będą miękkie, gulasz zagęścić mąką. Doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i tabasco. Można oczywiście pominąć ostre przyprawy i zrobić wersję łagodną.

Podawać z ryżem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.03.2014 13:56
podoba mi się to danie
Milka100 10.03.2014 20:43
pyszne danie
slonko888 10.03.2014 19:28
lubie takie obiadki
Lidzia 10.03.2014 19:02
Smaczniutkie.
adelajda 10.03.2014 18:51
dobry obiadek :)
Agata3 10.03.2014 18:28
obiad na 6 :)
Zdzisław 10.03.2014 17:30
dla mnie smaczne danie
Janina 10.03.2014 17:16
Smaczne, takie dania lubię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak