Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 0,5 kg
bulion 0,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
tymianek 1 łyżeczka
ząbek czosnku 2-3 szt
masło 1-2 łyżki
sól
pieprz
chleb
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w kostkę. Masło topimy, dodajemy cebulę i smażymy do zrumienienia.
Krok 1 - Zupa cebulowa foto
2
Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy i gotujemy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Zupa cebulowa foto
3
Podajemy z grzankami z żółtym serem.


Smacznego.
Krok 3 - Zupa cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 17.06.2014 21:31
pamiętam ją z dzieciństwa
PaniMISIOWA 09.03.2014 10:48
uwielbiam zupę cebulowa ale rzadko ją robię
Pomocnik 08.03.2014 19:07
super przepis
Lidzia 08.03.2014 19:05
Taką lubię.
gosia47-47 08.03.2014 18:21
mniam, pychotka :D
Sylwia26 08.03.2014 18:08
ale pyszności
Adam/ZUB3R 08.03.2014 17:29
smaczna zupa
adelajda 08.03.2014 17:26
lubię zupę cebulową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak