Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkóweczka duszona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 szt
cebula 1 SZT
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz
karkówka 700 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkóweczka duszona

Karkówkę kroimy na grubsze plastry lekko rozbijamy i smażymy z obu stron na suchej patelni. Warzywa obieramy i kroimy. Usmażone mięso przekładamy do garnka, dodajemy warzywa i zalewamy wodą, dodajemy trochę soli i dusimy ok. godz pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięsko bedzie miękkie doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 08.03.2014 14:37
pyszna taka karkóweczka
JOANNA16 06.03.2014 15:42
pyszne mięsko)))
dada 06.03.2014 12:35
karkóweczka w każdym wydaniu - pyszności
gosiag 05.03.2014 19:17
obiadek super
Lidzia 05.03.2014 16:04
Fajna karkóweczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak