Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
szpinak świeży 250 g
ser feta 150 g
jajko 2 sztuki
mleko 1 łyżka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Powinien być ugotowany na półtwardo, następnie odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Umyty szpinak siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju.
Krok 1 - Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą foto
2
Pokrojoną w kostkę fetę mieszamy z ugotowanym makaronem i szpinakiem. Dodajemy świeżo startą gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Na końcu dodajemy roztrzepane widelcem jajka zmieszane z mlekiem. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą foto
3
Tak powstałą mieszanką napełniamy nieduże naczynka żaroodporne wysmarowane wcześniej odrobiną oleju.
Krok 3 - Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą foto
4
Naczynka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez ok 20 minut.
Krok 4 - Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą foto
5
Po upieczeniu przekładamy na talerze i podajemy.
Krok 5 - Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.03.2014 07:08
mi będzie smakowała
Róża1 02.03.2014 22:53
palce lizać :-) , przepyszne danie !!!
idealme 02.03.2014 22:47
mniam pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak